Bild

Jumbo Pass Cabin

Tre dagars tur i Jumbo pass, ur Rasmus vinkel.

Stugan bokades tidigt i januari med tips från Eriks syster Anna.

_MG_4219

Klockan ringde 04.00 och tre trötta gossar tvingade sig upp. En snabb frukost slank ner och eftersom allt var packat och förberett dagen innan så var det bara att ilasta JEEP:en. Ganska tidigt upptäckte vi att vi glömt 2 mål mat hemma, men det var för sent att göra något åt. Full gas mot Invermere för att möta upp Ted våran skoterguide. Efter en powernap på mötesplatsen så dök Ted upp med ett gäng skotrar. _MG_4155

Sedan bar det av längs leden. Jag fick äran att köra en av skotrarna och Fidde fick sitta på bönpallen. 1 timme senare så kom vi fram till änden av leden och vi blev avsläppta för att påbörja vår tur mot stugan.

På med hudarna och fram med kartan sen gav vi oss själva ett rejält framåt. Två timmar senare upptäcker vi att terrängen inte stämmer överens med kartan och förstår att vi gått ett gäng kilometer fel. Det innebar av med hudarna, ett lite kortare åk i rätt riktning, på med hudarna och sen var vi på rätt spår igen.

Väl uppe på det högalpina så blev sikten sämre och navigeringen ballade ur.

_MG_4176

Men när våran erfarne orienterare sliter upp kompassen och sikten blir något bättre så kommer vi i rätt riktning igen.

6 timmar efter att Ted släppt av oss så är vi framme vid stugan. Direkt så påbörjades framgrävning av stugan och dasset. Fidde gick in och drog igång kaminen. Efter en godare ”Stugspecial”(Spaghetti, köttfärsås) så var det dags för en god natts sömn.

07.45 vaknar jag av en sjungande Fredrik som hade varit duktig och lagat frukost och hållt brasan vid liv, en redig pajk!

_MG_4223

Sen bar det av ut, dock så var det dålig sikt (som vanligt) så det fick bli ett par roliga skogsåk. Dagen slutade som vanligt med en godare middag och en Kaffe med avec.

Dagen därpå så var det lika dålig sikt så det fick bli liknade åkning som dagen innan. Lagom till lunch så sprack det upp och vi kunde ta ett åk ovanför stugan. sedan bar det av neråt mot skoter skjutsen. En timme efter avtalad tid så dyker Ted upp, men inga sura miner för det. Jag fick äran att köra hans senaste tillskott i skoter samlingen, en Polaris RMK 800 med 163cm-band (=riktig lössnömaskin).

Även om vi hade lite otur med vädret (standard) så var det en fantastiskt trevlig tur helt ensamma på berget.

Resan avrundades med en brutalt fin solnedgång över Invermere.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s