Bild

NelsonWhitewater(Redmountain)Road-trip!

_MG_3901

Jacob, Julia, Malin, Tommy, Calle & jag begav oss mot Nelson för att åka i 2 nya system, Whitewater & Red Mountain. 06.30 startade bilresan. 8 minuter efter avfärd sov alla utom jag och Jacob. I fullmånens ljus attackerade vi vägen. Efter Revelstoke bytte vi förare och körde mot färjan som tog vidare mot staden Nelson. Efter en 6h bilresa anlände vi.

_MG_3944

Nelson.

En stad med ett rustikt yttre och ett varmt inre.

I väntan på att ”den dansande björnen” skulle släppa in oss gjorde vi stan. Gubbvandring, shopping och fika stod på agendan. Efter inflyttning drog vi till Mikes pub för lite pubmat och öl. Efter en lång dag i bilen så var vi ganska slitna så det blev en tidig kväll. Alla somnade bums och morgonen efter var det vilda diskussioner runt frukostbordet om vem som snarkade, pratade i sömnen och varför jag gick upp 03.40 och tänkte laga frukost. Efter en organisk,ekologisk och fairtrade frukost var vi taggade att åka till Whitewater resort.

_MG_3969

Whitewater.

Litet mysigt system med gamla tvåmansliftar.

Absolut den mest lekfulla terräng jag skådat. Kuperingar, hopp, stubbar, pucklar, klippor det fanns allt. Och det hade snöat dagarna innan så det var mjukt utanför och i pist. Alla hade vi den roligaste dagen på länge.

_MG_3973

Dagen avslutades så fint med middag på Jackson´s Hole.

Sen vidare till Mike´s pub för lite biljard och öl. Dagen därpå gick vi upp 06.15 för att åka till Red Mountain.

Runt 7 tiden var vi redo att lämna (Den dansande björnen) och vandrade mot bilen. Till vår förvåning upptäcker vi att en punktering uppstått på vänster bakdäck.

_MG_3998

Efter reparation och en bättre fika hade vi insett att vi inte hinner åka till Red Mountain denna dag. Istället begav vi oss till Whitewater resort igen. Väl uppe vid berget så regnar det och åkpeppen har helt försvunnit. Vi beslutar oss att bege oss hemåt till Golden igen. 4 km senare så slutar vindrutetorkarna fungera i regnet och vi har ett nytt problem. Mot verkstaden som skickar oss vidare till skrotverkstaden. 4 h på en verkstad mitt ute i ingenstans. Vi hade fruktansvärt långtråkigt. Mekanikerna kunde bara göra en temporär lösning och vi åkte tillbaks till Nelson för att äta något.

Väl på väg hemåt mötte vi regn och mörker. Det diskuteras i detta nu om vi nästan körde på en cougar, räv, coyote, eller en hjort.

Vem vet?

Efter Revelstoke körde vi upp mot Rogers Pass. Där möter vi köer och ruskigt snöblandat regn. Det visar sig att passet mellan Revelstoke och Golden varit stängt nästan hela dagen p.g.a. lavinfara. De hade smällt av 97 skott med kanon Howitzer.

Så efter en seg dag var vi äntligen hemma i Golden och alla sov nog gott den natten.

Vill tacka gänget för en mycket trevlig semester i semestern!

_MG_4002

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s